cookies

"Po owocach ich poznacie"


Dzięki istniejącemu w Zagłobie zakładowi Sokpol-Koncentraty Sp. z o.o., rejonie, gdzie od kilkudziesięciu lat prowadzona jest uprawa jabłek, gruszek, wiśni, porzeczek i innych owoców, mamy możliwość uczestniczenia w produkcji od samego początku tj. od zbiorów owoców, po ich przetwórstwo i w końcu produkcję soków owocowych w Sokpol Sp. z o.o. w Myszkowie. Owoce i warzywa wykorzystywane do produkcji pochodzą z rejonu nieskażonego przez przemysł i człowieka dzięki czemu zachowują najważniejsze walory zdrowotne. Firma Sokpol-Koncentraty zlokalizowana jest w urokliwym  regionie Powiśla Lubelskiego i stanowi jedną z większych baz surowcowych w Polsce.

scroll me
mask
Dwa zaklady

Od owoców do soków, napojów, musów w szerokiej gamie formatów

Firma Sokpol-Koncentraty Sp. z o.o. powstała w 2005 roku. Jej siedziba mieści się w malowniczo położonej miejscowości Zagłoba, 15 km od Kazimierza Dolnego. Firma specjalizuje się w produkcji koncentratów owocowych i przecierów z surowców takich jak:  jabłka, wiśnie, truskawki, maliny, śliwki, gruszki, czarna oraz czerwona porzeczka, aronia, marchew. Ostatnie lata to wzrost znaczenia na rynku  i prężna produkcja soków NFC (not from concentrate), które pozyskuje się przez bezpośrednie wyciśnięcie soku z owoców i poddaje tylko obróbce termicznej. Otrzymany sok to produkt naturalnie mętny i wyjątkowo smaczny. Soki NFC (nie z koncentratu) dostępne są w opakowaniach 3l tzw. „bag-in-box”. W swoim portfolio firma posiada również innowacyjne produkty w saszetkach, tzw. musy skierowane do różnych grup docelowych w tym do dzieci od 6m życia.  Ze względu na wysokiej jakości produkty, doskonały smak, świeżość i wygodne opakowanie kategoria ta cieszy się dużym powodzeniem wśród konsumentów, a zapotrzebowanie stale wzrasta.

Droga od owoców do produktu na półce